Outsourcing og procesoptimering af virksomhedens lønadministration

Har du overvejet at outsource virksomhedens lønadministration til en ekstern lønadministrator, og på den måde få optimeret processerne omkring løn? Så bør du læse med her, hvor vi gennemgår nogle af de væsentlige fordele ved at outsource lønadministrationen til andre.

Det kan være et stort skridt at outsource din virksomheds lønadministration, og der kan hurtigt melde sig en række tvivlsspørgsmål på helt kort sigt:

  • Er det ikke besværligt at outsource lønadministrationen?
  • Hvordan kan en ekstern lønadministrator procesoptimere vores lønadministration?
  • Virksomhedens lønprocesser er ikke standardiserede. Kan en ekstern lønadministrator overhovedet administrere vores løn?
  • Koster outsourcing ikke spidsen af en jetjager?

Spørgsmålene kan være mange, og desværre kommer tvivlen ofte i vejen for, at det første skridt mod outsourcing og procesoptimering af virksomhedens lønadministration tages.

Og det er en skam – der er nemlig en række væsentlige fordele ved at lade en ekstern lønadministrator stå for håndteringen af virksomhedens lønadministration. Derfor ser vi her nærmere på nogle af de væsentligste fordele, din virksomhed kan se frem til, hvis i beslutter jer for at outsource lønadministrationen.


Eksperter håndterer din virksomheds løn

Arbejder du i en murervirksomhed? Så er i formentligt eksperter i at mure. Arbejder du i et reklamebureau? Så er i formentligt eksperter i markedsføring. Og arbejder du i en salgsafdeling, så er i sikkert eksperter i at sælge.

På samme måde er vi, som eksterne i lønadministratorer, eksperter i løn. Vælger du at outsource virksomhedens lønadministration, lægger du dermed også lønadministrationen i hænderne på eksperter, der hver dag arbejder med lønadministration. Din virksomhed kan så i stedet koncentrere sig om at gøre det, den gør bedst, og lade den eksterne lønadministrator om at være ekspert indenfor håndtering af virksomhedens lønadministration.

Virksomhedens lønadministration procesoptimeres

En anden fordel ved at overlade lønadministrationen til en ekstern samarbejdspartner er, at der kommer friske og kompetente øjne på de lønprocesser, der er i din virksomhed i dag. Den eksterne lønadministrator kan med sin erfaring i baghånden optimere på de processer, der findes – eller måske mangler – i jeres virksomhed, så jeres løn håndteres så optimalt som overhovedet muligt.

Du undgår dermed hovedpine over besværlige arbejdsgange og manglende procesoptimering, og kan i stedet lade din eksterne lønadministrator tage sig af dette – selvfølgelig i et tæt samarbejde med virksomheden, så der tages højde for de individuelle forhold, der måtte være.

Læs mere om vores priser her.

Overhold gældende love og regler

Hvis du er træt af at bryde hovedet med forskellige spørgsmål omkring love og regler inden for lønområdet, er outsourcing af lønadministrationen også en god løsning. Her overlader du spørgsmålene til eksperter, der i forvejen dagligt håndterer lovgivningsmæssige spørgsmål inden for lønområdet, og derfor kender svarene på de fleste spørgsmål på forhånd. Risikoen for at bryde gældende love og regler minimeres derfor også betragteligt.

Gør lønhåndteringen mindre sårbar

Det er svært at komme udenom, at løn er en af de primære motivationsfaktorer for at gå på arbejde. Derfor er det også vigtigt, at dine medarbejdere får den rette løn til rette tid. Og har du først én gang været udsat for problemer med lønhåndteringen i forbindelse med sygdom, ferie eller lignende i virksomhedens interne lønadministration, ved du allerede hvor frustrerende, det kan være, når medarbejderne oplever problemer med lønnen.

Dette undgår du, hvis du outsourcer lønadministrationen til en ekstern partner. Der opstår selvfølgelig også både sygdom og ferie hos en ekstern partner, men til forskel fra de fleste virksomheder har en ekstern lønadministrator altid en kompetent medarbejder, der i disse tilfælde kan tage over og sørge for, at håndteringen af virksomhedens løn forløber uden problemer – også ved sygdom og ferie.

Spar penge på at outsource lønadministrationen

Det er ikke uden omkostninger at outsource lønadministrationen til en ekstern partner – til gengæld er det heller ikke uden besparelser. Der kan være mange penge at spare ved at nedlægge en intern lønfunktion og i stedet outsource til en ekstern lønadministrator, der ved hjælp af procesoptimering og effektivisering af arbejdsgange ofte kan spare virksomheden for mange penge.

En ekstern lønadministration vil derudover også kunne arbejde mere effektivt med de lønopgaver, der afviger fra normalen, grundet lønadministratorens særlige kompetencer inden for området. Det giver en mere effektiv opgaveløsning, hvilket i sidste ende vil kunne ses på bundlinjen.

Overvej outsourcing af lønadministrationen

Der mange fordele ved at outsource virksomhedens lønadministration til en ekstern samarbejdspartner. Uanset virksomhedens størrelse er der derfor også god grund til nøje at overveje, om outsourcing af lønadministrationen ikke er det rette valg for jeres virksomhed.

Ofte vil der gemme sig et betydeligt besparelsespotentiale både økonomisk såvel som tidsmæssigt ved at outsource, og med den rette eksterne samarbejdspartner ved roret vil outsourcing af virksomhedens lønadministration derfor også være en helt oplagt løsning for netop din virksomhed.

KOM I KONTAKT MED OS

Har du brug for hjælp til at komme videre?
Ring til os på .
Du kan få telefonisk support:

Kontortid

Telefon

Email

;
©Taleco Copyright 2023 . All Rights Reserved